Er zijn ondertussen 2 CD’s uitgebracht.

In 2003 werd de 1e CD uitgebracht:
“Dordtse Zeilers  zingen”.  

Het 1e nummer, ”Dordtse Schande”, is een lied waar het koor over de mooie stad Dordrecht en het koor zelf zingt. In dit lied wordt ook duidelijk waarvoor het koor zingt: Haring en Bier als beloning!








De Kleine Jantjes is opgericht in 1987 voor een éénmalig optreden op het 50-jarig jubileumfeest van onze moedervereniging, de Zeilvereniging Dordrecht & Omstreken (ZD&O).

De ZD&O is opgericht in 1937 en in 1987 moest dit groots worden gevierd. Door een jubileumcommissie werden vanuit de ledenlijst een man of 30 geselecteerd. Die kregen een brief thuis waarin ze werden uitgenodigd om in het koor mee te zingen. De naam was al snel gevonden, er was al sinds lange tijd een soort clublied: "Kleine Jantje had een bootje van papier", vandaar de naam:



             De Kleine Jantjes. 


Om het een echt koor te laten lijken, werd een dirigent met veel talent aangetrokken: Jacob van den Hout, die het eerste optreden vakkundig wist te leiden. Het succes van het optreden was groot, en het is niet bij die ene keer gebleven………nu, vele jaren later, zijn we nog steeds een bruisend koor, met ondertussen  een kleine 60 leden.




 

Hoe het begon

Lees_verder.html
Naar lees verder
Naar het fotoalbum
Naar de songteksten
Naar de agendaHome.html

In 2007 volgde de 2e CD:

“ Zeilende Zangers of Zingende Zeilers?

Ook deze CD bevat een mix van Hollandse, Engelse en Duitse liedjes, zelfs een Frans liedje. Dit was echter zo moeilijk, dat er snel een Hollandse tekst voor is gemaakt.

Meer over Shanties

Lees_verder.html
Home.html
Songtektsten.html
Agenda_Kleine_jantjes.html
Shanties.html
   NieuwsNieuws.html