Welkom bij de ZD&O Zeilvereniging voor Dordrecht en Omstreken

De Zeilvereniging voor Dordrecht en Omstreken is niet alleen in de regio maar ook landelijk gezien een unieke watersportvereniging.
Sinds haar oprichting in 1937 is het namelijk een watersportvereniging zonder ligplaatsen of havenfaciliteiten. De leden zijn te vinden in de jachthavens in en rondom Dordrecht. Het doel van de ZD&O is het organiseren van zeilwedstrijden en andere evenementen voor haar leden en leden van watersportverenigingen in de regio.

Wedstrijden en toertochten zijn ook toegankelijk voor niet-leden, zij het met een kleine toeslag op de inschrijfgelden. Zo kunt U bijvoorbeeld de sfeer eens proeven. Beter is het om ook lid van onze vereniging te worden. Voor een wel heel lage contributie hoeft niemand dat te laten. U bent dan tevens aangesloten bij het KNWV en de Federatie van watersportverenigingen “De Biesbosch”, die naast de wedstrijdsport ook ruime aandacht hebben voor de belangenbehartiging van alle watersporters. Daarnaast ontvangt u dan alle uitnodigingen en 2 maal per jaar ons ZD&O clubblad “ ‘t Boekje”.

Dat de ZD&O er niet alleen voor zeilers is blijkt uit het grote aantal motorbootvaarders dat lid is. Naast het organiseren van wedstrijden staat ook het sociale aspect hoog in het ZD&O-vaandel. Zo worden er regelmatig gezellige avonden, lezingen en speciale cursussen op nautisch gebied georganiseerd.