Evenementen

Dordt in Stoom
Dit evenement vangt aan met een grootse Vlootschouw op vrijdagavond. Deze wordt afgenomen door de sponsors en genodigden aan boord van een serie partyschepen en door het publiek op de kades. De partyschepen varen eerst zelf voorbij de kades en blijven daarna op stroom voor het Groothoofd en de Merwekade liggen. De vlootschouw, die mede wordt georganiseerd door de watersport, is dan begonnen. Om 20.00 uur start het spektakel met een enorm stoomfluitconcert. Vanaf het Groothoofd en de Merwekade is dit te volgen tussen 20.00 en 21.30 uur. Ook De Kleine Jantjes maken hun opwachting.  Na de vlootschouw meert de ZD&O in een van de historische havens af.
Iedere 2 jaar vindt er een nieuwe DORDT IN STOOM plaats.  Meer informatie zie website www.dordtinstoom.nl

Vijfeilandentocht / Voorjaarstocht
De Vijfeilandentocht is naast de Mosseltocht een historische tocht in de geschiedenis van de ZD&O die in 2015 voor de 70e keer is gevaren. Traditioneel is het een weekendtocht naar Hellevoetsluis. In 2012 werd tijdens het Hemelvaart weekend als experiment een vierdaagse voorjaarstocht georganiseerd naar Antwerpen. De zeilboten over het zoute water en de motorboten over zoet- en zoutwater. Het zijn zeer geslaagde weekenden geweest met ca 22 schepen. Na 4 jaar Antwerpen is in 2016  Zierikzee aangedaan. Het was een groot succes. Woensdagavond was het verzamelen bij de Volkeraksluis. Vandaar ging het de volgende dag naar Zierikzee. De bestemming voor 2017 is op veler verzoek toch weer Antwerpen geworden. Eindelijk naar het Biermuseum. 

ABN-AMRO Zeilmiddag
Onder de naam ABN-AMRO Zeilmiddag organiseert de ZD&O elk jaar een zeilwedstrijd met gasten van onze trouwe sponsor. Met dit unieke evenement ervaren de gasten wat (wedstrijd)zeilen inhoudt. Gasten die niet meezeilen kunnen op de motorboten de zeilboten van dichtbij aanmoedigen. 
De middag wordt feestelijk afgesloten met een hapje en een drankje bij WSV De Kil.

Mosseltocht Bruinisse
Aan het einde van het seizoen wordt een Mosseltocht gehouden die ons naar Bruinisse voert, waar we te gast zijn bij WSV Bru. Op vrijdagavond wordt er verzameld aan de zuidzijde van de Volkeraksluizen. Zaterdagmorgen vertrekken we gezamenlijk richting Bruinisse. ‘s Middags vindt er een activiteit plaats in de voorhaven van WSV Bru. Een activiteit die borg staat voor spanning en plezier. Bij WSV Bru wordt ‘s avonds de mosselmaaltijd op historisch gezellige wijze gehouden. Voor de niet mosselliefhebbers is er altijd een heerlijk alternatief. Na de maaltijd is er een gezellige feestavond. Zondagmorgen, na het gezamenlijk ontbijt met eieren, spek en jus d’orange beginnen we aan de terugreis.Op de terugweg wordt er nog een visje gebakken. De opbrengst van de vis gaat ieder jaar naar “Sportclub REDO”. 
Al met al een gezellige en enerverend evenement dat u gewoonweg niet mag missen.