De Kleine Jantjes             
                                            

Het koor "De Kleine Jantjes" is opgericht in 1987 voor een éénmalig optreden op het 50-jarig jubileumfeest van onze moedervereniging, de Zeilvereniging Dordrecht & Omstreken (ZD&O).

De ZD&O is opgericht in 1937 en in 1987 moest dit groots worden gevierd. Door een jubileumcommissie werden vanuit de ledenlijst een man of 30 geselecteerd. Die kregen een brief thuis waarin ze werden uitgenodigd om in het koor mee te zingen. De naam verwijst naar een oud clublied: "Kleine Jantje had een bootje van papier".

Om het een echt koor te laten lijken, werd een dirigent met veel talent aangetrokken: Jacob van den Hout, die het eerste optreden vakkundig wist te leiden. Het succes van het optreden was groot, en het is niet bij die ene keer gebleven………nu, vele jaren later, zijn we nog steeds een bruisend koor, met momenteel zo'n 50 leden.

In 2003 werd de 1e CD uitgebracht:  “Dordtse Zeilers  zingen”.  Het 1e nummer, ”Dordtse Schande”, is een lied waar het koor over de mooie stad Dordrecht en het koor zelf zingt. In dit lied wordt ook duidelijk waarvoor het koor zingt: Haring en Bier als beloning!
In 2007 volgde de 2e CD: "Zeilende Zangers of Zingende Zeilers?".  Ook deze CD bevat een mix van Hollandse, Engelse en Duitse liedjes, zelfs een Frans liedje. Dit was echter zo moeilijk, dat er snel een Hollandse tekst voor is gemaakt.

Repertoire: zie Songteksten